beste firewire kabels – Tripp Lite FireWire 800-kabel

De Tripp Lite FireWire 800-kabel is zeer goed gemaakt. Het is een duurzaam FireWire-kabel optie die gebruikers geeft de aard van de snelheid die ze verwachten van FireWire 800-apparaten en computeraansluitingen. Tripp Lite bouwt voort op 85 jaar ervaring toen het bedrijf produceert haar kabels en andere apparaten, en dat blijkt. De prijs voor deze FireWire 800-kabel is hoger dan de prijzen van vergelijkbare modellen ‘, maar de kwaliteit van het product verdient het als onze goedkeuring.

Kenmerken

De Tripp Lite FireWire 800-kabel is voorzien van een vergulde 9-pins-naar-9-pins (male) connector aan elk uiteinde. Goud is een goede geleider die niet zal aantasten, zodat de Tripp Lite FireWire 800-kabel langer dan kabels zal duren zonder vergulde connectoren zal, hoewel zilver is eigenlijk een betere leider dan goud.

Deze FireWire 800-kabel kan bereiken en een constante snelheid van 800 Mbps (megabits per seconde) te behouden. FireWire is een van de snelste input / output (I / O) in de handel. Ook wel bekend als IEEE-1394b, Apple Computers oorspronkelijk gemaakt FireWire, die vervolgens is uitgegroeid tot een populaire I / O-poort optie voor Macs geworden, Windows-pc’s (Sony noemt iLink) en andere FireWire-apparaten.

FireWire 800 is achterwaarts compatibel met FireWire 400 (IEEE 1394a), dus het kan gemakkelijk werken met FireWire 400 (6-pins en 4-pins) poorten en kabels. Zolang je een adapter kunt u aansluiten op een FireWire 400-apparaat zoals een cd-brander, externe harde schijf, videocamera en nog veel meer.

U kunt deze FireWire 800-kabel te gebruiken met een externe harde schijf om snel bestanden en data veel sneller dan USB 2.0 (met een snelheid van 480 Mbps heeft, maar het is niet constant) en FireWire 400 (die een constante snelheid van 400 Mbps heeft), dus FireWire 800 is ideaal voor back-up van de bestanden op uw computer. Bovendien hebben externe FireWire harde schijven in prijs sterk gedaald, terwijl de opslagruimte exponentieel is toegenomen.

U kunt ook gebruik maken van de Tripp Lite FireWire 800-kabel met een compatibele externe harde schijf voor videobewerking. Het is een geweldig idee om uw opgenomen video (digitale, high definition en dergelijke) op te slaan op een externe harde schijf en gebruik uw consument of professionele video-editing software op uw computer. Als u een niet-lineaire editing (NLE) applicatie gebruiken, zal het kunnen lezen en snel toegang tot de beelden van de FireWire 800 harde schijf en de overdracht van informatie heen en weer zonder dat onderbrekingen in het afspelen of bewerken.

opties

Het opslaan van video op uw opstartschijf, waarop uw besturingssysteem is geĆÆnstalleerd (Windows of Mac OS X), en vervolgens met behulp van NLE software kan ertoe leiden dat uw startup drive om problemen op lange termijn, met inbegrip van de mogelijkheid dat de fysieke schijf zal mislukken hebben. Het begint meestal met files verdwijnen, en vervolgens de drive zelf zal niet opstarten en zal moeten worden gerepareerd of vervangen.

Tripp Lite bouwt al zijn kabels stevig en duurzaam, maar toch flexibel genoeg om te verpakken voor reizen of om hen georganiseerd te houden. Tripp Lite FireWire kabels zijn triple-afgeschermd voor extra bescherming tegen dagelijks gebruik, normale slijtage en mogelijke bronnen van interferentie. Deze omvatten elektromagnetische (EM) en radiofrequentie (RF) interferentie, die mogelijk kan stoppen of vertragen van het signaal via een FireWire-kabel als het sterk genoeg is.

Alle Tripp Lite’s FireWire-kabels zijn zwart, net als de meeste andere kabels die u zult waarschijnlijk te gebruiken op een dagelijkse basis. U kunt gemakkelijk te mengen-up van uw FireWire kabels met je USB, Ethernet, HDMI en andere kabels. Verschillende kleuren van grote hulp zou zijn om deze kabels te organiseren, maar de meeste zijn zilver of zwart. We raden het gebruik van zelfklevende etiketten om aan te geven welke kabels zijn die.

Tripp Lite biedt een mooie verscheidenheid aan FireWire kabels, met inbegrip van FireWire 800 en FireWire 400 (6-pins en 4-pins). Elke kabel wordt geleverd in lengtes zoals 3, 6, 10 en 15 voet. Het bedrijf biedt ook een verscheidenheid aan verbindingen, zoals de FireWire 800 naar 400 (6-pins) FireWire, zodat u kunt aansluiten op apparaten met 6-pin poort zonder adapter.

FireWire 400 (4-pin) wordt meestal gebruikt om video op te nemen van een digitale-video of high-definition video camera die is meestal tape gebaseerd. De kleinere 4-pins connector past in de FireWire 400-I / O-poort van de camera. Met behulp van een FireWire 800 naar 400 (4-pins) kabel maakt het gemakkelijk om videoclips te digitaliseren op tape. Het bedrijf verkoopt ook FireWire 400 6-pins-naar-4-pins kabels naast FireWire 400 (6-pins naar 6-pins en 4-pins naar 4-pins).

Een kleine kanttekening: veel nieuwe professionele en consumenten video camera’s gebruiken geheugenkaarten in plaats van tape, dus je moet een USB-kabel gebruiken om beelden naar een computer.

Help en ondersteuning

FireWire 400 (6-pins) was een van de eerste commerciĆ«le gevallen van FireWire-technologie, en Apple inclusief het op zijn high-end PowerMac computers voor videobewerking professionals in de late jaren 1990 en vroege jaren 2000. Het bedrijf later voegde de haven naar de andere computers, en fabrikanten van Windows-pc’s deed hetzelfde.

Tripp Lite biedt een verscheidenheid aan hulp en ondersteuning opties, hoewel ze een beetje beperkt voor FireWire kabels kunnen worden beschouwd. Het bedrijf biedt software en drivers voor haar apparaten, samen met handleidingen eigenaar, een online kenniscentrum, een uitstekend product levenslange garantie en een gemakkelijke manier om defecte kabels terug.

Overzicht

U kunt ook in het model nummer van uw FireWire-kabels (of andere producten) op de Tripp Lite’s support pagina, die zal trekken specifieke hulp en ondersteuning opties voor dat product. De website bevat ook top support kwesties en educatieve how-to video’s, die niet gericht op FireWire-kabels en apparaten, maar betrekking hebben op andere gemeenschappelijke kabels en connectoren.

Als u vragen hebben of hulp nodig hebben of technische ondersteuning, kunt u Tripp Lite rechtstreeks te bereiken door het indienen van een tech-support formulier op de website of via e-mail of telefoon. Het bedrijf heeft een normale weekdag uur (maandag tot en met vrijdag, Central Time), maar vertegenwoordigers zijn beschikbaar voor de meeste van de dag. Je moet naar de support site voor bijgewerkte uur en contract informatie bezoek.

Ondanks hun hogere prijs, Tripp Lite FireWire 800-kabels zijn een goede optie voor uw FireWire-kabel nodig heeft. De 9-pins connectoren zijn gemaakt met goud, waardoor ze bestand zijn tegen corrosie, terwijl de kabel zelf drievoudige afgeschermd ter bescherming tegen normale slijtage en scheuren en eventuele interferentie. hulp en ondersteuning opties van het bedrijf, samen met zijn grote productgarantie, maken deze FireWire-kabel overwegen waard.