beste inkjetprinters – Canon Pixma MG 2017

De Canon Pixma MG7720 is het vlaggenschip model in Canon Pixma lijn van thuis printers, en een van de beste inkjet fotoprinters we beoordeeld, waardoor het our top tien Silver Award winnaar. Ontworpen om zowel algemene als het afdrukken van documenten van hoge kwaliteit printen van foto’s te leveren, de Pixma MG7720 is betaalbaar, eenvoudig te gebruiken en wordt geleverd in verschillende kleuren: zwart, wit, rood en goud.

Output Kwaliteit

De Pixma MG7720 heeft een indrukwekkende printresolutie van 9600 x 2400 dots per inch, en de afdrukkwaliteit is uitstekend. Documenten af ​​te drukken met zeer weinig fouten, die door pagina’s tekst zonder merkbare gebreken. Documenten af ​​te drukken in een langzaam 9,8 pagina’s per minuut (ppm) bij het afdrukken in zwart-wit, terwijl de kleur documenten zijn slechts een vleugje trager, gemiddeld 7,5 ppm.

Foto kwaliteit is ook een van de beste van het stel, met kleuren die pop en diepe zwarttinten uitgebreid met een tweede zwarte cartridge die pigment zwart gebruikt – een vorm van inkt beter geschikt voor hoge kwaliteit foto’s. Niet alleen heeft deze Canon produceert hoge kwaliteit foto’s, gebeurt dat op de hoogste snelheid van ons geteste printers, met een gemiddelde van 1,5 4 x 6 foto’s per minuut, waardoor het een van de beste inkjet fotoprinters we beoordeeld.

De extra inktcartridge hoeft toe te voegen aan de totale kosten van de inkt, echter. Omdat één wordt gebruikt voor het afdrukken van documenten en de andere voor foto’s, ze hebben zeer uiteenlopende pagina opbrengsten, maar over het algemeen, de Pixma MG7720 heeft een gemiddelde kostprijs per pagina van 18 cent. Hoewel het is duurder dan de zuinigste inkjetprinters in onze line-up, biedt het een superieure printkwaliteit, met name voor foto’s. Als de afdrukkwaliteit is een eerste zorg voor u, kan het de moeite waard zijn om een ​​beetje meer te betalen voor een betere prints. High-capacity inktcartridges zijn ook beschikbaar, met grotere hoeveelheden inkt voor alle vijf patronen, die de kosten per pagina 15 cent verminderd.

Met een enkele 125-pagina papierlade en een tweede lade die 20 vellen fotopapier te houden, is de Pixma MG7720 duidelijk ontworpen voor thuisgebruik en is niet gemaakt voor het afdrukken van off honderden pagina’s per dag. Dat gezegd hebbende, de 125-pagina tray is iets groter dan de 100-pagina trays gebruikt op de meeste thuis printers, en de toevoeging van automatische duplex betekent dat u dubbelzijdige documenten af ​​te drukken zonder dat u elke pagina handmatig omdraaien. Het heeft zelfs de mogelijkheid om het afdrukken van etiketten op een aantal cd’s en dvd’s.

Afgezien van de indrukwekkende printkwaliteit, de Pixma MG7720 ontbreekt een paar functies die u zou willen in een multifunctionele inkjet printer. Hoewel het heeft wel een fatsoenlijke flatbedscanner, er is geen document feeder, zodat het scannen van een groot aantal pagina’s zullen een meer betrokken proces, waarbij op de pagina’s scannen met één tegelijk. Er is ook geen geïntegreerde fax. Als u één of twee documenten te faxen per jaar, kunt u waarschijnlijk doen met de scanner en een gratis online fax service, maar als je een frequent faxen doet, zult u een printer die die mogelijkheid ingebouwd heeft willen.

Operatie kosten

Er is ook de kwestie van het printen van camera’s en extern geheugen. De Pixma MG7720 is uitgerust met twee sleuven voor geheugenkaarten, een voor SD-kaarten (inclusief SD, SDHC en SDXC formaten) en de andere voor Sony’s Memory Stick Duo-formaat (zowel standaard en Memory Stick Pro Duo). Dit is geweldig nieuws voor iedereen die wil afdrukken of scannen zonder tussenkomst van een pc, maar het is niet een USB-poort. Als u bestanden wilt afdrukken vanaf een flash drive of externe harde schijf, moet u dit doen via uw laptop of desktop computer.

Voor andere inrichtingen, connectiviteit is de naam van het spel voor deze draadloze inkjet printer. U kunt direct van camera’s via Wireless PictBridge af te drukken. Mobiele apparaten, zoals smartphones en tablets, verbinding kan maken door middel van een aantal draadloze protocollen, zoals Air Print van Apple, Google Cloud Print en Mopria-gecertificeerde apps voor andere mobiele apparaten. Canon heeft ook een eigen app, genaamd Canon PRINT Inkjet / SELPHY, waarmee u afdrukken vanaf uw telefoon of tablet, maar ook scannen, kopiëren en beheren van bestanden door middel van Canons eigen cloud storage service. Een extra gemak is de ondersteuning voor Near Field Communications (NFC), waarmee u elke telefoon of apparaat uitgerust met een NFC-chip te koppelen met de printer door simpelweg het toestel tegen de juiste plek op de printer te tikken gebruikt, zonder de noodzaak voor het invoeren van wachtwoorden of het navigeren in de menu’s van de beschikbare apparaten.

Canon heeft betrekking op de Pixma MG7720 met een garantie van een jaar, die standaard is voor inkjetprinters. Canon biedt live ondersteuning via telefoon en e-mail, maar er is geen live chat optie op haar website, en je zult moeten gaan via Canons ondersteuning contact pagina, omdat er geen ondersteuning kanaal via social media sites zoals Twitter of Facebook. Als u liever opzoeken van de informatie zelf, Canon biedt wel tal van online materialen, zoals een doorzoekbare handleiding, een handleiding voor probleemoplossing, antwoorden op veelgestelde vragen en toegewijde ondersteuning forums waar u vragen kunt stellen en antwoorden te krijgen van medewerkers en collega-klanten .

De Canon Pixma MG7720 verdient zijn plaats als our Top Tien Silver Award winnaar dankzij een mix van een uitstekende printen voor zowel documenten als foto’s, samen met een fatsoenlijk feature set en relatief betaalbaar bedrijfskosten. Hoewel er sneller en zuiniger printers in onze line-up, enkele bieden de afdrukkwaliteit van de Canon Pixma MG7720.

Paper Handling

Veelzijdigheid

Help en ondersteuning

Overzicht