beste ultrabooks – Toshiba Kirabook 13 2017

Toshiba’s vlaggenschip ultrabook is de KIRAbook 13 i7S1X Touch, een 13-inch touchscreen ultrabook die de prestaties en de kwaliteit van het ontwerp je zou verwachten gezien de premium prijs biedt. De KIRAbook’s configuratie – de enige configuratie verkocht door Toshiba op het moment van dit schrijven – beschikt over een 2,4-GHz Intel Core i7-5500U processor gecombineerd met 8GB geheugen en een 256GB solid-state drive (SSD) voor opslag.

Overzicht

De KIRAbook heeft een magnesiumlegering chassis, die zowel licht en sterk, en een interne honingraatstructuur die bijdraagt ​​aan de stevigheid van het ontwerp. Het uiterlijk van het systeem is een beetje flauw, met een duidelijke geborsteld metalen oppervlak en een licht beige afwerking. Van slechts 12,44 x 8,15 x 0,70 en een gewicht van 2,91 pond, de KIRAbook is heel draagbaar, maar het is eigenlijk een van de dikkere ultrabooks we beoordeeld. De kleine voetafdruk van de laptop ook niet veel ruimte voor het toetsenbord te verlaten, en het typen op het KIRAbook voelde een beetje krap toen we het apparaat dat wordt gebruikt.

In tests die door onze collega’s van Laptop Mag, het KIRAbook aangeboden vrij stevige prestaties, scoorde 6396 punten in Geekbench 3 en het invullen van Laptop’s spreadsheet-test in 4 minuten en 32 seconden. Dat soort prestaties zet het in goed gezelschap met een aantal van de beste ultrabooks we beoordeeld. Grafische prestaties is ook goed, met een speelbare framerates in World of Warcraft (54 frames per seconde) en een respectabele 56.950 punten in 3DMark Ice Storm Unlimited.

De KIRAbook’s 13,3-inch touchscreen wordt aangeprezen in marketing materialen als een van de laptop van de belangrijkste selling points, met 2560 x 1440 pixels resolutie en gekalibreerd kleur. De laptop wordt geleverd met Technicolor Color Certified nauwkeurigheid en is voorzien van een vooraf geïnstalleerde Chroma Tune app voor het kiezen van de beste kleur op het scherm. Ondanks al deze display gerichte functies, testen Laptop bleek dat de nauwkeurigheid was uitgeschakeld, met een DeltaE van 5, en het had een teleurstellende maximale helderheid van 222 nits.

Langs de zijkanten van de ultrabook je drie USB 3.0-poorten, een USB-slaapstand en laden vermogen, samen met een SD-kaartlezer en een HDMI-uitgang met ondersteuning voor 4K-video te vinden. Draadloze verbindingen zijn onder andere 802.11ac WiFi en Bluetooth 4.0, die standaard voor de categorie zijn.

Toshiba heeft betrekking op de KIRAbook met een ongewoon royale garantie van twee jaar, het dubbele van de standaard dekking die op de meeste ultrabooks. Deze langere periode dekking wordt enigszins getemperd door het feit dat Laptop Mag gewaardeerd Toshiba 9 van de 10 in haar onafhankelijke support service testen als gevolg van een beperkte periode van telefonische ondersteuning (90 dagen na aankoop) en een geautomatiseerde support tool genaamd “Virtual Help Desk” dat is slecht georganiseerd en grotendeels nutteloos. Dat gezegd hebbende, Toshiba heeft gooien in een paar extra’s te zoeten de premie geprijsd deal, zoals het opnemen van gratis exemplaren van Adobe Premiere Elements 12 en Photoshop Elements 12 met de ultrabook.

De Toshiba KIRAbook 13 i7S1X Touch is een goed gemaakte premium ultrabook, maar het tast een paar belangrijke details. De zeer aangeprezen scherm is uiteindelijk teleurstellend, en het ontwerp dat hoogwaardige materialen gebruikt, maar is nog steeds relatief dik en zwaar. Dat zijn kleine misstappen, om zeker te zijn, maar het is genoeg om de KIRAbook degraderen naar het midden van het peloton in onze review van de beste ultrabooks.